Taxatie

Je hebt je droomhuis gevonden en de financiering moet geregeld worden. Vraagt de bank om een taxatie? Dan heb je een officieel taxatierapport nodig. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom je een taxatie uit wilt laten voeren. Wat de reden ook is, een taxatierapport is niet iets wat zomaar iedereen mag opmaken.

De makelaars van Hopman ERA makelaars zijn gecertificeerd, staan ingeschreven bij VastgoedCert en kunnen een taxatie uitvoeren volgens de normen van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Wij mogen voor elke geldverstrekker in Nederland (NWWI)-taxaties uitvoeren, zowel standaard als met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Om een verantwoord en onderbouwd taxatieverslag te maken van de betreffende woning, doen wij uitgebreid onderzoek.

Allereerst willen wij de achterliggende reden weten waarom de taxatie nodig is. In enkele gevallen is het namelijk niet nodig en dat scheelt in de kosten.

Met deze gegevens, onze lokale kennis en jarenlange ervaring berekenen wij de taxatiewaarde en stellen wij het rapport op.

Heb ik een NWWI Taxatierapport nodig?

De bank vraagt meestal om een NWWI rapport en dat kunnen wij voor je regelen!

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, keurt rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Zoals je leest komt er veel bij kijken, bij Hopman ben je aan het juiste adres! Let op! Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van taxatie bij het NWWI.

Dien hier je aanvraag in!

Als de taxatieopdracht door ons is geaccepteerd, dient u u akkoord te geven op de opdrachtvoorwaarden. In deze opdrachtvoorwaarden staat dat je akkoord gaat met De Algemene consumentenvoorwaarden NVM. Deze kan je hier downloaden.